Alla inlägg under januari 2010

Av Louise - 10 januari 2010 18:00

Det nya marsvinsåret började fantastiskt bra! :-) Jag var iväg på husdjursmässan i Kista 4/1 och ställde ut marsvinsgrabbarna i petclass. Det var två BIS-finaler och mina grisar kom upp i varsin.

Resultaten blev följande:

Marsvin  Idefix CinnoberIdefix Dianthus
BIS12/4, 91p, silverkort!1/4, 91p, silverkort!
BIS2 1/2, 90p2/2, 89p


Så det gick verkligen suveränt! Nu har Dinno två silverkort, bara ett till och han kan titulera sig Guldpet. Domaren för BIS1 ansåg att de båda var ovanligt jämna och stadiga i kroppen för sin ras, vilket är riktigt kul att höra! Nu blir matte riktigt stolt över sina små prinsar. :-) Jag tror bestämt att det är den nya burkonstruktionen som är orsaken till de fina kropparna. Den stora röresleytan har fått dem att röra på sig mer och på så vis bilda mer muskler. Så glad jag är för att jag bytte bur! :-)

 
Här är förresten en bild på buren. Den står inte där längre, utan på en upphöjning i mitt rum, men såhär såg det ut första dagen marsvinen använde sitt nya boställe. Fy, så liten förra buren är i jämförelse.

Men, men... mer om marsvinen. Igår när jag skulle ge marsvinen mat upptäckte jag att Cinnober slagit ut de övre framtänderna. Det var en millimeterlång utväxt redan, så antagligen slogs de ut medan jag var borta under fredag-lördag(var i skolan och sov sen över hos en kompis). Så han fick direkt rivna grönsaker istället.

Kvällens marsvinsrelaterade uppgift är att städa marsvinsburen och ev. fila på marsvinsklorna. Så, som sagt, har jag mycket att göra. Ska försöka pressa in en dusch i det tajta schemat.
Better get started! God kväll!

Av Louise - 10 januari 2010 17:46

Ja, skolan började igen i torsdags. Jullovet är över och jag kan inte påstå att jag åstadkom allt jag hade önskat. Jag hade gärna tillägnat större del av lovet till att skriva lite fritt om saker jag faktiskt är intresserad av(noveller, faktatexter till hemsidan, dagbok, blogga, osv), då det verkligen är min passion. Det har inte blivit så mycket av det på något år nu. Det finns så mycket som ska prioriteras först. Skolan främst, eftersom det gick lite dåligt förra terminen. Jag tappade totalt intresset för studierna, vilket resulterade i skolk och att jag hamnade efter med arbeten eller lämnade in halvfärdiga arbeten. Hoppas att jag kan rätta till det i år och bevisa att jag kan bättre.


 


Men jag har tänkt att jag ska bli lite produktivare nu under det nya årtiondet. Därför ska jag tillbringa de sista timmarna av helgen till att ta igen gamla skolarbeten och plugga ikapp. Följande finns att göra:
- Skriva en novell på högst tio sidor (skulle lämnas in nu efter lovet)
- Skriva en recension av en bok på ca 10 rader (skulle lämnas i oktober)
- Skriva en personbeskrivning av huvudpersonen i boken (skulle lämnas in i oktober)
- Skriva ett dagboksinlägg ur huvudpersonens perspektiv(skulle lämnas in i oktober)
- Skriva en text om björnar ur två perspektiv (skulle lämnas in kring december)
- Läsa på om fysik, eftersom jag verkligen inte kan det.


Så det blir ganska fullt upp ikväll. Men först ska jag nog skriva ett till blogginlägg, ett om marsvinen.

Av Louise - 10 januari 2010 17:01

Det här är min nya blogg! Samma adress som förut, men den gamla historiken finns på en annan sida, "creation2". Den kommer att låsas framåt februari, så att enbart jag kan kolla igenom den.

I samband med det nya året så tyckte jag att det behövdes lite förändring, så ja, då har vi en ny bloggbörjan då(jag var ej nöjd med förra bloggen). Ska bli roligt! Jag orkar inte att presentera mig om igen bara för att det är en ny blogg. De som känner till den här adressen borde ju veta vem jag är redan. Men kort kan jag säga att jag som bloggar här heter Louise och går i gymnasiet. I den här bloggen ska jag skriva om lite smått och gott som händer i mitt liv. Titt som tätt lär ni läsa om mina marsvin, Dianthus("Dinno") och Cinnober("Cinno"), då jag älskar djur och mer än gärna pratar om mina egna.

Första "riktiga" blogginlägget kommer inom kort! :-)

Tidigare månad - Senare månad
Skapa flashcards